Sfeervolle afsluiting met Christine Otten

Deventer Literair heeft op zondag 17 december het kalenderjaar afgesloten.  Een sfeervolle bijeenkomst in Sociëteit de Hereeniging, te midden van het Dickens Festival; zo kan de middag met Christine Otten het beste worden gekarakteriseerd.

Voor de derde keer is Christine Otten te gast bij Deventer Literair. Met haar boek We hadden liefde, we hadden wapens neemt ze de toehoorders mee naar de jaren van segregatie in Amerika. Hoofdpersoon Robert F. Williams uit Monroe, North Carolina is een activist in de mensenrechtenbeweging en zal Amerika uiteindelijk ontvluchten. Met zang van Manouschka  Zeegelaar Breeveld en muzikale ondersteuning van Ulrich de Jesús worden deze jaren in Amerika weer tot leven gebracht.  Civil rights movement,  Freedom Riders,  Black Panthers en de Klu Klux Khan: het passeert allemaal de revue deze middag.

Met deze activiteit heeft Deventer Literair het jaar afgesloten. We kijken terug op leuke en sfeervolle middagen in Sociëteit de Hereeniging en de Oude Mariakerk.  Voor 2018 wensen we u alle goeds toe. Wat het jaar brengt, dat weten we niet. Maar een houvast heeft u wel: Deventer Literair, iedere derde zondag van de maand. Tot volgend jaar!

Gerco Grevers

De foto’s zijn wederom gemaakt door Herman Riphagen.