Extra literaire middag met Marita Mathijsen, biografe van Jacob van Lennep

In 2018 zat er in de maand mei nog wat ruimte voor een extra literaire bijeenkomst. We zijn blij dat we Marita Mathijsen hebben kunnen bewegen om op zondagmiddag 13 mei de trein naar Deventer te pakken. Marita is de auteur van de biografie Een bezielde schavuit, over het leven en werk van Jacob van Lennep (1802-1868).

De biografie van Jacob van Lennep -tegelijk een biografie van een tijdperk- verscheen op 27 januari dit jaar en werd enthousiast ontvangen. Marita Mathijsen doorzocht voor Een bezielde schavuit duizenden brieven en documenten en sprak met vele afstammelingen, van wie ze oude familieverhalen achterhaalde en tal van onbekende foto’s en tekeningen, die in dit rijk geïllustreerde boek zijn opgenomen. Met haar meeslepende stijl, humor, inlevingsvermogen en eruditie weet Mathijsen de complexe negentiende eeuw in dit boek voor iedereen toegankelijk te maken.

Alle reden dus om Marita Mathijsen uit de nodigen bij Deventer Literair. Zij is aanwezig op 13 mei en de lezing begint zoals altijd om 15 uur. De locatie is op dit moment nog niet bekend.