Infobulletin over bijeenkomst met Douwe Draaisma

Foto: Sake Elzinga

Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) studeerde psychologie en filosofie aan de Universiteit van Groningen. Na zijn studie vertrok hij naar de Universiteit van Utrecht, waar hij in 1993 bij Piet Vroon promoveerde op een proefschrift over de metaforische aard van de taal waarin we over het geheugen denken en spreken (De Metaforenmachine. Een geschiedenis van het geheugen).

Na zijn terugkeer naar de Universiteit van Groningen publiceerde hij Ontregelde geesten, een monografie over twaalf naamgevers uit de geschiedenis van neurologie en psychiatrie, zoals James Parkinson, Sergei Korsakov, Alois Alzheimer, Georges Gilles de la Tourette en Hans Asperger.

In 2013 publiceerde hij De dromenwever. Over het autobiografisch geheugen verschenen tot dusver vier boeken: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (2001), De heimweefabriek (2008), Vergeetboek (2010) en in 2016 Als mijn geheugen me niet bedriegt.

Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt is bekroond met verschillende wetenschappelijke en literaire prijzen.

Sinds 2010 bezet Draaisma de Heymans-leerstoel van de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Douwe Draaisma komt spreken over zijn laatste boek: Als mijn geheugen me niet bedriegt.

Het is voor de tweede keer dat hij een lezing geeft voor leden van Deventer Literair. Voor de vorige lezing was zoveel belangstelling , dat niet iedereen naar binnen kon. Dat was teleurstellend voor de leden. Daarom hanteren we andere regels voor de entree:

  • De zaal is open vanaf 14.00 uur. Leden kunnen vóór 14.30 op een plaats rekenen.
  • Na 14.30 mogen introducés en niet-leden​ pas naar binnen.
  • Niet gezellig als u met een introducé wilt komen, want u zit dan niet naast elkaar. Maar u kunt dat oplossen door de introducé lid te maken!

Het programma begint om 15.00 uur, is gratis voor leden terwijl introducés €5 betalen. Leden van de Bibliotheek betalen €7,50. De entree voor niet-leden bedraagt €12,50.

Boekhandel Praamstra zorgt voor voldoende boeken van de schrijver. Ze worden in de pauze verkocht.

 

Hartelijke groet en graag tot zondag 23 april,

Margot Jager

secretaris Deventer Literair

deventerliterair@gmail.com

Eén antwoord op “Infobulletin over bijeenkomst met Douwe Draaisma”

Reacties zijn gesloten.