Infobulletin over de bijeenkomst met Onno Blom over Jan Wolkers

portret-onno-blom-2013
Foto: Casper Faassen

Onno Blom (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele studies. Hij is onder meer literair redacteur van het dagblad Trouw geweest, adjunct-directeur van De Bezige Bij en hoofdredacteur van uitgeverij Prometheus Bert Bakker. Tegenwoordig is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land. Hij is verantwoordelijk voor de boekenbijdrage in het radioprogramma Nieuwsuur op zaterdagmorgen met Mieke van der Weij en Peter de Bie. Ook is hij regelmatig te zien in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Blom stelde de bloemlezing Een reservaat van pekelharingen (1995) samen – een bundeling beschouwingen van buitenlandse schrijvers over Nederland – en schreef Het fotografisch geheugen (over foto’s van Nederlandse fotografen, 1998), Zolang de voorraad strekt (een geschiedenis van de Boekenweekgeschenken, 2000), Zijn getijdenboek(2002), een geïllustreerd biografisch portret van Harry Mulisch, en Het fabeldier dat Komrij heet (2004), een monografie van Gerrit Komrij. In 2008 verscheen zijn verslag van het laatste jaar van Jan Wolkers: Zo is het genoeg.

Blom is de officiële biograaf van Jan Wolkers, en heeft verschillende Wolkers-publicaties in voorbereiding.  “Arme Onno. Zweet, bloed en tranen zullen langs zijn rug lopen” zei Wolkers in de NRC enkele maanden voor zijn dood in 2007, toen zijn biograaf Onno Blom de volledige toegang tot het persoonlijke archief van de schrijver kreeg.

Onno heeft de biografie over Wolkers nog niet voltooid, maar zal al wel over het werk vertellen.   

  • Locatie Oude Mariakerk.
  • Het programma begint om 15.00 uur, is gratis voor leden terwijl introducés €5 betalen.
  • De entree voor niet-leden bedraagt €12,50

Met een hartelijke groet,

Margot Jager,
secretaris Deventer Literair

Eén antwoord op “Infobulletin over de bijeenkomst met Onno Blom over Jan Wolkers”

Reacties zijn gesloten.