Infobulletin over programma met Vonne van der Meer

Op zondag 19 april presenteren we al weer het laatste programma voor de zomer. We maken dan kennis met Vonne van der Meer in de Oude Mariakerk, Nieuwe Markt 35. Het programma start om 15.00 uur.

Vonne van der Meer (1952) begon haar carrière als toneelregisseur. Vanaf 1978 regisseerde ze een tiental jaren toneelstukken bij verschillende gezelschappen als De Haagse Comedie, Centrum en het RO-theater.
Als schrijfster debuteerde ze in 1985 met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen. Ze ontving daarvoor de Geert Jan Lubberhuizenprijs voor het beste debuut. In 1999 werd ze bekend bij het grotere publiek met haar bundel Eilandgasten met verhalen over Vlieland. Later verschenen volgens hetzelfde concept De avondboot en Het laatste seizoen. De eerste twee boeken uit deze serie werden verfilmd.

Sindsdien verschenen er 19 romans en verhalenbundels met als laatste de roman Het smalle pad van de liefde in 2013.
Na afloop zal de schrijfster haar boeken voor u signeren.

Het eerstvolgende evenement is op zondag 20 september. We vieren dan ons 10-jarig bestaan met een programma rondom Willem Wilmink. Elsbeth Etty, de biografe van Wilmink, zal dan een lezing geven, en Frank Deiman brengt met zijn muziekgroep liedjes van Wilmink ten gehore. We sluiten die middag af met een receptie.

Met een hartelijke groet,

Frens Westenbrink
Secretaris Deventer Literair
f.westenbrink@kpnmail.nl
Telefoon: 0570-671143