Infobulletin over het programma met Annejet van der Zijl

annejet-van-der-zijlHet is niet voor niets dat Annejet van der Zijl voor de derde keer komt spreken. Ze is één van de meest gelezen literaire non-fictie schrijvers van ons land. Dat komt niet alleen door haar meeslepende schrijfstijl, maar ook door haar gedegen onderzoeksmethode en het streven naar perfectie in haar boeken.

Aanleiding om haar deze keer uit te nodigen om naar Deventer te komen is de verschijning van De Amerikaanse prinses. Ze werkte vier jaar aan dit boek, dat het turbulente en tot de verbazing sprekende leven van Allene Tew, beschrijft.

Deze week is bekend geworden dat De Amerikaanse Prinses genomineerd is voor de Libris Geschiedenisprijs, maar ook voor de Hebban Awards, de publieksverkiezing voor de beste boeken van het jaar in de categorie non-fictie.

Annejet van der Zijl wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

In de pauze zal zij signeren.

Annejet van der Zijl (Oterleek 1962)
Zij studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht, massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Daarna werkte ze een aantal jaren in de journalistiek, onder andere als misdaadverslaggeefster. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Vier jaar later volgde Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan meer dan 100 000 exemplaren zijn verkocht. De liefdesgeschiedenis Sonny Boy (2002) overtrof dat succes: er gingen meer dan een half miljoen exemplaren over de toonbank. Beide boeken, Anna en Sonny Boy, werden verfilmd en met diverse prijzen bekroond.

In 2009 verscheen Bernhard, een verborgen geschiedenis over de Duitse achtergrond van onze voormalige prinsgemaal. Op dit boek promoveerde Annejet als historica. Zowel Bernhard als Gerard Heineken (2012) werden bestsellers en sleepten diverse nominaties en prijzen in de wacht. Zelf ontving Annejet de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord.

Eind 2015 verscheen haar nieuwste boek De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten en er werden binnen vier maanden meer dan honderdduizend exemplaren van verkocht.

Het programma begint om 15.00 uur, is gratis voor leden terwijl introducés €5 betalen. De entree voor niet-leden bedraagt €12,50

Eén antwoord op “Infobulletin over het programma met Annejet van der Zijl”

Reacties zijn gesloten.