Lezing Oek de Jong op zondagmiddag 17 oktober

© foto: Marloes-Bosch

Oek de Jong (1952, zoon van de politicus Klaas de Jong), heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en doceerde aan verschillende universiteiten. Hij publiceerde artikelen en korte verhalen over auteurs, zoals Frans Kellendonk, Arthur van Schendel, Andreas Burnier, maar ook over kunstenaars zoals Caravaggio, Johannes Vermeer en Rembrandt. Verder verschenen er dagboekaantekeningen (Het glanzend zwart van mosselen 2020) en reisverhalen,

“Lezing Oek de Jong op zondagmiddag 17 oktober” verder lezen

Adriaan van Dis op zondag 19 september 2021 te gast

foto: Annaleen Louwes

Adriaan van Dis (1946) werd geboren in een Nederlands-Indisch gezin in Bergen aan Zee.

Hij schreef tijdens zijn studie Nederlands al voor NRC, werd daar chef van het katern Zaterdags bijvoegsel en debuteerde in 1983 met Nathan Sid (Gouden Ezelsoor).

Hij maakte vele  televisie programma’s. Van 1983 tot 1992 presenteerde hij het programma Hier is…Adriaan van Dis en  van 1999-2002 was hij presentator van Zomergasten. “Adriaan van Dis op zondag 19 september 2021 te gast” verder lezen

Pieter Waterdrinker vanuit Sint Petersburg te gast bij Deventer Literair

Op zondag 14 maart om 15.00 uur kunt u de lezing van Pieter Waterdrinker  “bijwonen”. Of hij in Sint Petersburg is of in Nederland weten we nog niet.
Mocht hij in Rusland zijn, dan zullen we hem vragen om ons even een blik te gunnen in de Tsjaikovskistraat, de straat waar hij woont en waar hij een prachtige roman over geschreven heeft: Tsjaikovskistraat 40.

“Pieter Waterdrinker vanuit Sint Petersburg te gast bij Deventer Literair” verder lezen

Uitnodiging tot het volgen van de online lezing van Sophie Tak

Het is nog niet zover dat we weer op de gebruikelijke manier met elkaar in de Oude Mariakerk een schrijver kunnen ontmoeten. De regels zijn zelfs strenger in plaats van soepeler.
Toch willen we u graag laten genieten van literatuur door een schrijver uit te nodigen om een lezing te houden over zijn/haar werk en die via streaming aan u aan te bieden.

De eerste lezing in 2021 zal zondagmiddag 21 februari vanaf 15.00 uur gevolgd kunnen worden via deze link. Om 14.55 uur, 5 minuten voor aanvang, is de livestream actief.

“Uitnodiging tot het volgen van de online lezing van Sophie Tak” verder lezen

Auke Hulst: “Schrijven komt voort uit een wond”

Foto: Mark Uyl

Auke Hulst (geboren 1975 in het dorpje Denemarken, bovenop de gasbel van Slochteren) is journalist, schrijver en muzikant. Zijn jeugd bracht hij door op het Groninger platteland onder bizarre omstandigheden. Hulst is de zoon van journalist Ton Hulst, die overleed toen Auke Hulst 8 jaar was. De vier kinderen in het gezin werden aan hun lot overgelaten door hun moeder, die de opvoeding niet aankon. Dat heeft diepe wonden geslagen en dat is de voedingsbodem geworden voor Auke’s schrijverschap.

“Auke Hulst: “Schrijven komt voort uit een wond”” verder lezen