Sport en literatuur met Bert Wagendorp

Bert Wagendorp
Foto: Jelmer de Haas

Op 15 april om 15.00 uur is de Volkskrant-columnist en schrijver Bert Wagendorp te gast in de Oude Mariakerk. Bert Wagendorp won deze week samen met JJ Roy de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2017: Lance: the Rise & Fall in 14 songs, een rockopera over de bekende Amerikaanse wielerheld en dopingzondaar Lance Armstrong.

Wagendorp publiceerde vorig jaar: Masser Brock, een roman over de ondergang van de traditionele dagbladjournalistiek. Een interessant onderwerp nu fake news het lijkt over te nemen van de journalistiek van waarheidsvinding.

Dit jaar kwam in de filosofische reeks Nieuw Licht zijn boek Vals spel uit, waarin hij een klassiek geworden tekst naar de hedendaagse wereld toetrekt. Johan Huizinga waarschuwde in 1938 in zijn beroemde Homo ludens dat door de technische en wetenschappelijke professionalisering van de sport “de eigenlijke stemming van het spel dreigt teloor te gaan”. Vandaag de dag zien we het resultaat daarvan. Bert Wagendorp vraagt zich af of deze ontwikkeling moet worden gekeerd en of dat zou kunnen.


Datum: 15 april 2018
Aanvangstijd: 15.00 uur
Locatie: Oude Mariakerk, Nieuwe Markt 35, Deventer
Entree: gratis voor leden, introducés €5,-, Bibliotheekleden €7,50, niet-leden €12,50.


Lees meer over de bijeenkomst met Bert Wagendorp in het infobulletin