Els Beerten onze gast op zondag 19 november

De Vlaamse schrijfster Els Beerten ( 1959) geeft op zondagmiddag 19 november om 15.00 uur in de theaterzaal van Mimik een lezing over haar werk. Els Beerten studeerde Nederlands en Engels en volgde een lerarenopleiding aan de universiteit. Ook volgde ze de Toneelacademie van Maastricht.
Ze geeft les in Nederlands, Engels en Creatief Schrijven en ze geeft jaarlijks een cursus Creatief Schrijven voor beginners.

Als freelance medewerker bij Topmagazine, waarvoor ze verhalen en gedichten schreef, won ze de John Flandersprijs met haar kortverhaal “Vreemde Eend”.
Haar debuut verscheen in 1987: Scenes. Haar jongste boek “De rest van ons leven” ligt sinds maart 2022 in de boekhandel. Els Beerten is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en van PEN, de internationale schrijversorganisatie die zich inzet voor vrijheid van meningsuiting en vervolgde schrijvers.
Het zal zondagmiddag 19 november vooral gaan over “De rest van ons leven”, Een universeel verhaal over ontheemd zijn, een spannend relaas over opgroeien, een parabel over het creëren van een thuis in mooie zinnen in een meeslepende en kraakheldere stijl.
Fredo Santoro vertrekt als kind met zijn vader vanuit het Italië van Mussolini naar Engeland. Na de de oorlog keert hij terug naar zijn geboorteland, maar voelt zich daar een vreemde. Toch blijft hij in alle voor- en tegenspoed trouw aan zichzelf en zijn idealen. Lessen die hij doorgeeft aan de volgende generatie.
Zondagmiddag 19 november  om 15.00 uur kunt u als lid deze lezing gratis bijwonen, introducees betalen €8,- evenals Bibliotheekleden. Niet-leden betalen €12,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *