Gerbrand Bakker te gast op 19 maart in Theater Mimik

© foto: Bart Koetsier

Schrijver (en hovenier) Gerbrand Bakker is onze gast op zondagmiddag 19 maart. Zoals ook de rest van dit jaar is Mimik de locatie waar wij hem zullen ontvangen.

“Ik heb vader naar boven gedaan” was de ijzersterke eerste zin uit de debuutroman  “Boven is het stil” van Gerbrand Bakker in 2006. Het was meteen een bestseller, werd bewerkt voor theater en film en verscheen in meer dan dertig landen.  “Perenbomen bloeien wit” (jeugdroman 1999), “Juni” (2009), “De omweg” (2010) zijn andere werken van hem.

Om zijn writer’s block te doorbreken begon Bakker aan een dagboek, dat resulteerde in twee nieuwe werken: “Jasper en zijn knecht” (2016) en “Knecht alleen”, die verschenen in de prestigieuze reeks Privé-domein.

In  2022 verscheen er weer een roman : “De kapperszoon”, waarover Gerbrand Bakker op zondagmiddag 19 maart om 15.00 uur in theater Mimik komt vertellen.

Gerbrand Bakker (Wieringerwaard 1962) is auteur, ondertitelvertaler, columnist (Trouw) en hovenier. Bakker studeerde Nederlands en ronde daarna een vakopleiding voor hovenier af.

In zijn jonge jaren was hij in zijn vakanties huisschilder en kwam zo bij Dolf Verroen over de vloer. Daar leerde hij ook andere schrijvers kennen, zoals Nannie Kuiper en Paul Biegel. De sfeer in dat huis, met mooie kunst aan de muur en interessante gesprekken, dat wilde Gerbrand Bakker ook. Het was een onbekende wereld voor deze boerenzoon. Zo is Gerbrand Bakker geïnspireerd geraakt om eerst een etymologisch woordenboek voor kinderen te schrijven en daarna een jeugdroman.

Later volgden romans en columns. Sfeer is bij Bakker een erg belangrijke component in zijn boeken.

U bent welkom vanaf 14.30 uur in de Theaterzaal van Theater Mimik. Gratis toegang voor leden, introducees en Bibliotheekleden betalen €8,-, niet-leden betalen €12,-