Joke van Vliet onze gast op zondagochtend 19 februari in Mimik

Zondag 19 februari om 11:00 uur komt Joke van Vliet voor Deventer Literair over haar boek: Wanneer de herten komen, vertellen in theater Mimik. U leest goed: de tijd is anders dan u gewend bent, evenals de locatie.  Die aanvang van 11:00 uur is eenmalig, maar Mimik als locatie niet. In ieder geval dit jaar zullen we onze gasten daar ontvangen, afwisselend in de filmzaal en de theaterzaal.

Beeldend kunstenaar en docent Schrijversvakschool Groningen Joke van Vliet woont in de omgeving van Deventer en past daardoor goed in de traditie om eens per jaar een schrijver uit Deventer en omstreken uit te nodigen.

In het voorjaar 2022 kwam haar debuut uit. Meteen schreven zowel Manon Uphoff als Thomas Verbogt er lovende recensies over.

In dit boek schrijft Joke van Vliet over ontregeling, ellende en het natuurlijke verlangen naar liefde en erkenning. De verhalenbundel is bevreemden mooi, er zitten donkere en mysterieuze kantjes aan de verhalen. Schijnbaar alledaagse personages dragen een zwaarte met zich mee. De schrijfster verrast je steeds in de laatste regels, zodat je met vragen achterblijft. Je zou in het hoofd van de personages willen kunnen kijken om ze te begrijpen of in het hoofd van de auteur.

Een verhaal hoeft niet mooi afgerond te zijn en prettig af te lopen, het hoeft niet eenvoudig te zijn wat een schrijver je voorlegt. De kracht van deze bundel zit ‘m in de complexiteit.

  • Zondagmorgen 19 februari, 11.00 tot 13.00 uur
    (zaal open om 10:30 uur)
  • Theater Mimik, Achter de muren Vispoort 8-10