Infobulletin: Judith Fanto over Viktor

De bijeenkomst op 13 maart met Stefan Brijs, die door Henk van Baalen geïnterviewd werd, was bijzonder interessant. Het verhaal van een niet zo bekende schrijver kan tot mooie inzichten in het schrijverschap leiden. Zo ook waarschijnlijk bij de volgende lezing.

Zondagmiddag 24 april om 15.00 uur bent u van harte welkom bij de lezing van Judith Fanto over het boek Viktor (2020), dat gebaseerd is op de lotgevallen van haar Weens-Joodse familie.

Foto © Merlijn Doomernik

Judith Fanto wordt als Geertje Judith van den Heuvel in 1969 geboren in Delft, groeit op in Voorburg en Den Haag en studeert o.a. in Nijmegen. Zij is jurist en publicist en moeder van drie kinderen.
Sinds haar debuut gebruikt ze Fanto, de familienaam van haar voorouders, als literair pseudoniem.

In de roman Viktor vraagt rechtenstudente Geertje, jongste telg van de familie Rosenbaum, zich af waarom niemand in haar familie openlijk spreekt over hun Joodse afkomst. En waarom spreekt niemand over Viktor, de broer van haar grootvader? Als Geertje op zoek gaat naar antwoorden op haar vragen, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim.
Zo ontstond de spannende, tragische maar humorvol beschreven geschiedenis van de Weens- Joodse familie Rosenbaum, die begint in 1914 in Wenen.

Judith Fanto zal vertellen over de totstandkoming van dit boek en over de literaire achtergronden en keuzes die zij maakte.

Als lid van Vereniging Deventer Literair kunt u altijd 1 introducé meebrengen; die kan voor het gereduceerde tarief van €7,50 de lezing bijwonen.
Ook bibliotheekleden kunnen voor dit bedrag een kaartje kopen.
Overige bezoekers betalen €12,50.

Dit is alweer de laatste lezing voor het “zomerreces”. Op 25 september starten we met een hele bekende auteur : Ilja Leonard Pfeijffer. We verwachten daar veel interesse voor, daarom wijken we uit naar de Lebuïnuskerk.

Nieuwe leden krijgen het boekje Hier woonde; een wandeling langs woonhuizen van Deventer Literatoren. Geschreven door de voorzitter Henk van Baalen en Jos Paardekooper.

Tot zondag 24 april om 15.00 uur in de Oude Mariakerk!