Nicolien Mizee geïnterviewd door Ivan Borgstijn

© foto:Tessa Posthuma de Boer

Vanuit een bijstandsuitkering tot succesvol schrijverschap is een interessante reis. Meer daarover leest u hier.

Toen Nicolien Mizee (1965) naar de Schrijversvakschool ’t Colofon ging en les kreeg van Ger Beukenkamp raakte ze diep onder de indruk van hem. Het is 1994 en faxen was nog heel gebruikelijk. Mizee greep het faxen aan om het schrijven te oefenen en haar gedachten op papier te zetten. Dat resulteerde al gauw in dagelijkse faxen aan haar docent, die nooit terugschreef. Uitgeverij van Oorschot bundelde alle faxen in 2017.
Nicolien Mizee won in 2020 de Henriëtte Roland Holstprijs voor enkele van deze bundels: De kennismaking- Faxen aan Ger en De Porseleinkast- Faxen aan Ger.

NRC lezers kennen Nicolien Mizee van geestige columns die ze schreef over haar ervaringen als schrijfdocent.
Ook haar romans: Toen kwam moeder met een mes (2003 genomineerd voor de Libris Literaturprijs), Moord op de moestuin (2019) en Een licht bewoond eiland (2022) zijn erg goed ontvangen. Ze heeft inmiddels veertien boeken op haar naam staan. Een nieuwe loot aan de stam is: Nicolien Mizee’s Vogelboek met tekeningen en tekstjes van de schrijfster.
Ivan Borgstijn zal Nicolien interviewen. Hij was vaker onze gast o.a. toen hij Oek de Jong interviewde. Hij is, volgens eigen zeggen, duizendpoot in boekenland, lettervreter, adviseur aanstormend literair of minder literair talent en verbonden aan uitgeverij van Oorschot.
Graag tot zondag 15 januari om 15.00 uur in de Oude Mariakerk.
Leden hebben gratis toegang, introducees en Bibliotheekleden betalen €8,-. Niet-leden betalen €12,-
Uw pasje 2023 ligt klaar bij de entree. Nieuwe leden die hun welkomstgeschenk nog niet hebben ontvangen, kunnen dat ook daar afhalen.