Tommy Wieringa onze gast tijdens Boekenweek

Foto: © Keke Keukelaar

Schrijver Tommy Wieringa is onze gast op zondag 24 maart. Dat is tevens de laatste dag van de Boekenweek 2024. Zoals altijd beginnen we weer om 15 uur, maar let op: de locatie is ditmaal de Deventer Schouwburg! Wieringa zal vertellen over zijn meest recente boek, Nirwana.

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur  staat dan ook bol van de familieverhalen.
Voor deze Boekenweek schrijft de hele familie Chabot het Boekenweekgeschenk met de titel: Gezinsverpakking. Gratis bij de aankoop van een boek in de boekhandel of bij ons op 24 maart!
Alles over het programma van de Deventer Boekenweek vindt u op www.deventerboekenweek.nl

Tommy Wieringa sluit prachtig aan bij dit thema met zijn nieuwste boek: Nirwana, een volle, filmische roman.
Alle wereldproblemen komen langs, gekoppeld aan de geschiedenis van een rijke ondernemersfamilie, gezien door de ogen van het hoofdpersonage Hugo.
Hij is de kleinzoon van Willem Adema, gemodelleerd naar Pieter Schelte Heerema, die in de Tweede Wereldoorlog een foute rol speelde en later schatrijk werd in de offshore-business.
Hugo is kunstschilder en werkt aan een familieportret tegen de achtergrond van een wereld die in brand staat.

Tommy Wieringa (1967) studeerde geschiedenis en journalistiek. Hij schreef o.a. hoorspelen voor de KRO radio, presenteerde de televisieserie De Grens en werkte voor de Volkskrant, Vrij Nederland, Dagblad van het Noorden en NRC.
Hij debuteerde in 1995 met de roman Domantique’s manco, maar brak door in 2005 met de ontwikkelingsroman Joe Speedboot, waarmee hij vele middelbare scholieren aan het lezen kreeg. Uit de lange lijst publicaties zijn dit de belangrijkste: Alles over Tristan 2006, Ceasarion 2009, Dit zijn de namen 2012, De heilige Rita 2017, Dit is mijn moeder 2019 en de laatste in 2023 Nirwana.


Datum: zondagmiddag 24 maart
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: Deventer Schouwburg
Toegang gratis voor leden; introducees en bibliotheekleden betalen €8,-,
niet-leden betalen €12,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *