Sandra Langereis over haar biografie van Erasmus

Foto: @ Geert Snoeijer

Op zondag 21 april is de historicus Sandra Langereis onze gast. Ze werkte jarenlang als docent geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en Amsterdam, waar ze eerder cum laude afstudeerde en cum laude promoveerde. Haar biografie over Erasmus: dwarsdenker, verschenen in maart 2021, is haar vijfde boek.

Net als haar vorige biografie De Woordenaar over uitgever Plantijn, is ook dit boek over Erasmus verkozen tot de beste biografie en het beste geschiedenisboek door dagblad Trouw.

Het boek won de Libris Geschiedenisprijs in 2021. Het briljante wetenschappelijke onderzoek wordt door de jury geprezen en ondanks zijn omvang blijft het tot aan het eind toe meeslepend. Een boek dat je omver blaast, aldus het juryrapport.

Erasmus is één van de markantste denkers uit de geschiedenis. Sandra Langereis maakt in dit boek inzichtelijk wat het humanisme en de Renaissance écht hebben betekend en ze laat zien waarom Erasmus, gedreven door zijn zoektocht naar de oorsprong van taal en verhaal van de Bijbel, één van de grootste humanisten ooit was. Je leert Erasmus kennen als mens met al zijn goede en slechte eigenschappen.


Zondag 21 april om 15.00 uur in theater Mimik bent u van harte welkom om meer te horen over dit interessante boek en deze interessante wetenschapper.

Leden hebben gratis toegang, hun introducee betaalt €8,-, evenals Bibliotheekleden. Niet-leden betalen €12,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *