Rob van Essen zondag 16 april in Mimik

© foto: Stephan Vanfleteren

Rob van Essen (1963), schrijver, vertaler en recensent voor o.a. NRC, praat zondagmiddag 16 april om 15.00 uur in Theater Mimik over zijn werk.

Zijn werk is moeilijk te vergelijken, maar het oeuvre van José Saramago, Paul Auster en J.M. Coetzee is aan dat van hem verwant.

Hij groeide op in Rijssen; de zwarte kousenkerk speelde een belangrijke rol in zijn jeugd. Door de openbare bibliotheek ontdekte hij in zijn jeugd meer van de wereld.
In 1996 debuteerde Rob van Essen met de roman “Reddend zwemmen”.
Voor de verhalenbundel  “Hier wonen ook mensen” ontving hij in 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs en voor “De goede zoon” in 2019 de Libris Literatuurprijs.

Inmiddels verschenen er 9 romans, de laatste was “Miniapolis” 2021. “Miniapolis is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, melancholisch maar nooit zonder humor.” volgens Atlas Contact

Er verschenen 2 autobiografische kronieken en 3 verhalenbundels.
In 2022 verscheen zijn eerste gedichtenbundel “Alleen de warme dagen waren echt”.  “De grens tussen een spannend verhaal en een ongeloofwaardig verhaal is soms erg dun en precies op die grens bevindt deze verhalenbundel  zich. De schrijver vraagt de lezer om te geloven in onwaarschijnlijke gebeurtenissen, en hij komt er mee weg.”  volgens literair weblog Tzum.

In Onze Taal september 2022 verscheen een interessant dubbelinterview met Rob van Essen en zijn partner Lize Spit, beiden succesvolle auteurs.


  • Zondag 16 april, 15:00 uur
  • Filmzaal theater Mimik
  • Entree: gratis voor leden; introducees en bibliotheekleden € 8,00, niet-leden  € 12,00.

Eén antwoord op “Rob van Essen zondag 16 april in Mimik”

  1. Mijn naam is Ton Tijhuis en ik woonde ook in Rijssen Graag wil ik
    Komen luisteren as zondag naar de presentatie en daarna verhalen van Rob lezen ! Tot zondag 16 om 15.00. Ton
    Tel 0650677858

Reacties zijn gesloten.