De bronnen kwamen vanzelf naar Elisabeth Leijnse toe

Cécile en Elsa, een bijzondere dubbelbiografie  over twee adellijke dames. Elisabeth Leijnse schreef het en sprak er over bij Deventer Literair.

Het Dickens festival mocht dan een stevige concurrent zijn;  Leijnse trok op zondag  16 december flink wat aandachtige toeschouwers naar de Oude Mariakerk.  En niet zonder reden: haar boek werd immers bekroond met de Libris Geschiedenis prijs.

Lees verder “De bronnen kwamen vanzelf naar Elisabeth Leijnse toe”

Marita Mathijsen in Deventer: beter laat dan nooit

Afgelopen zondag hadden we Marita Mathijsen te gast. Door problemen met de trekschuit en de postkoets arriveerde ze wat laat in Deventer. Maar de snelle bolide van een van onze leden bracht haar alsnog bij Sociëteit de Hereeniging. Centraal deze middag stond een bijzonder kleurrijke landgenoot: Jacob van Lennep (1802-1868). Mathijsen schreef er een boek over met de toevoeging “een bezielde schavuit.”

Lees verder “Marita Mathijsen in Deventer: beter laat dan nooit”

Terugblik: Allard Schröder schildert de zinnen

“Hoe kom ik van een lijk af?” Nadat schrijver Schröder en interviewer Slot elkaar hadden leren kennen in een Amsterdams etablissement, was dit de eerste vraag die gesteld werd. Door de schrijver dan, want interviewer heeft de nodige expertise met lijken en moordlocaties. Bij die ene vraag bleef het niet want Eric Slot vergezelt Allard Schröder inmiddels op literaire bijeenkomsten en is nu zelf vragensteller.

Lees verder “Terugblik: Allard Schröder schildert de zinnen”