Elly Kamp werkte tien jaar aan dubbelbiografie echtpaar Bordewijk

Op zondag 16 oktober heeft Deventer Literair Elly Kamp te gast gehad in Sociëteit de Hereeniging. Kamp voltooide een dubbelbiografie over het echtpaar Ferdinand en Johanna Bordewijk. Het zou een middag worden met gesproken woord maar ook met pianospel van Marcel Worms die werken van Johanna Bordewijk uitvoerde.

Lees verder “Elly Kamp werkte tien jaar aan dubbelbiografie echtpaar Bordewijk”

Dichter des Vaderlands in Deventer: “Veel vooroordelen over poëzie”

“Langdradig, slaapverwekkend, oubollig, a-politiek.” Anne Vegter noemt zomaar wat vooroordelen die er zijn als het gaat over poëzie. En het is een feit: lang niet iedereen is warm te krijgen voor het lezen van gedichten. Maar als je Dichter des Vaderlands bent, dan wil je hier iets aan doen.

Lees verder “Dichter des Vaderlands in Deventer: “Veel vooroordelen over poëzie””

Guus Kuijer en de Bijbel in gewoon Nederlands

Op zondag 17 januari heeft Deventer Literair de eerste activiteit van dit kalenderjaar georganiseerd. Te gast was Guus Kuijer en wij ontvingen hem in het Penninckshuis aan de Brink. Kuijer heeft de laatste jaren een deel van de Bijbel herschreven in gewone mensentaal. Daarvan heeft hij in Deventer een stuk voorgelezen uit 2 Samuel 13, waarbij het ging om een heftige geschiedenis die zich afspeelde onder de kinderen van koning David.

Lees verder “Guus Kuijer en de Bijbel in gewoon Nederlands”